Campings Zuid Frankrijk - Top 10

Camping Toulouse

campings toulouse Toulouse is een stad in het midden van Zuid Frankrijk. De stad is aan de oever van de rivier de Garonne gesitueerd. Net als Montpellier is ook Toulouse een oude Universiteitsstad.

Airbus

Aan de achterkant van het vliegveld is het complex van Airbus zichtbaar. In de enorme hallen worden diverse modellen van het vliegtuigmerk in elkaar gezet.

Garonne

De rivier stroomt langs Toulouse. Vanaf Toulouse stroomt de rivier naar Bordeaux. Na Bordeaux komen de Garonne en de Dordogne samen en stromen ze gezamenlijk richting de Atlantische kust. De rivier is bij Toulouse onbevaarbaar voor de scheepvaart.

Canal du Midi

Omdat de Garonne bij Toulouse onbevaarbaar is, was het tot de 17e eeuw knap lastig als scheepvaarder om bij de Atlantische kust te komen. De schepen konden met een omweg via Spanje de kust bereiken. De extra reistijd bedroeg een maand en de tocht was gevaarlijk aangezien het tussen Frankrijk en Spanje in die tijd niet echt boterde. In de 17e eeuw werd er een kanaal aangelegd. Voortaan kon de scheepvaart van Toulouse tot aan Bordeaux gebruik maken van het kanaal. In 1997 is het bijzondere kanaal met al haar aquaducten en trapsluizen op de Unesco werelderfgoedlijst geplaatst.

Cité de l’espace

In Toulouse kunt u het themapark bezoeken dat volledig gericht is op de ruimtevaart. In het park is een IMAX bioscoop, een planetarium en een bezoekerscentrum waar het ontstaan van het zonnestelsel en de oerknal worden uitgelegd. Ook zijn er raketten op ware grote waar kinderen kunnen meehelpen aan het startklaar maken van de raketten. Erg leuk om te bezoeken met het hele gezin.

Campings Toulouse

Langs de rivier zijn diverse campings. De rivier is wel vrij wild dus met kleine kinderen is het wellicht handiger om een camping met zwembad uit te zoeken.
Camping Le Pre Lombard
Heerlijke camping om de omgeving te verkennen. Bijvoorbeeld het Prehistorische park, het klimpark in Orlu, de Roofvogelshow, de Grotten van Niaux en Bedeilhac of het sfeervolle stadje Foix. En ook op de camping zelf is van alles te beleven!
Camping Lac de Thoux
Prettige camping gelegen aan een mooi recreatiemeer. In het meer kun je zwemmen. Ook is er op de camping een zwembad. De camping is rustig en is vooral populair bij gezinnen met jonge kinderen.
 

KORTING

Maak gebruik van de Lente Sale van Canvas Holiday en boek een accommodatie met EXTRA KORTING.
vroegboekkorting campings zuid frankrijk