Campings Zuid Frankrijk - Top 10

Campings Marseille

campings marseille Marseille is een behoorlijk grote stad; de 5e grootste van Frankrijk. De stad is vooral bekend vanwege de grote haven, het heerlijke klimaat en dient voor veel Parijzenaren als buitenverblijf. Met de komst van de TGV is de verbinding tussen Parijs en Marseille aanzienlijk verbeterd. In 2013 zal Marseille een jaar lang bekend staan als culturele hoofdstad van Europa. In voorbereiding hierop worden veel gebouwen en de infrastructuur gerenoveerd.

Historie Marseille

De haven heeft altijd een centrale rol gespeeld in de geschiedenis van Marseille. Het was een belangrijke schakel in de handel tussen de landen omtrent de Middellandse Zee en West Europa. Ook bood de stad toegang tot de Noord Afrikaanse koloniën van Frankrijk.

Vieux Port

De moderne haven is niet heel bijzonder om te zien. De oude haven, de vieux port, is een pittoresk haventje met een goede sfeer.

Notre Dame de la Garde

Dit is een basiliek met een toren van 162 meter hoog. De basiliek staat aan de zuidkant van de Vieux Port en dient als beschermheilige voor de zeevaarders.

Hotel de Cabre

Het oudste huis van Marseille bevindt zich eveneens vlakbij de oude haven. Het huisje stamt ui 1535 en dat is te zien!

Abdij Saint-Victor

1535 lijkt heel lang geleden, maar in Marseille staat een bouwwerk dat nog veel ouder is. De abdij werd gebouwd in de 5e eeuw. Tot 1739 diende het als klooster.

Strade Velodrome

Dit is de thuisbasis van voetbalclub L’Olympique Marseille.

Palais Longchamps

Ter ere van de opening van het kanaal werd dit paleis gebouwd. Voor de viering van een feestje is het wat aan de grote kant. Gelukkig weet men tegenwoordig wel raad met de ruimte. Het gebouw biedt onderdak aan musea. De achtertuin is omgetoverd in een prachtig park.

Campings in en rond Marseille

Het is altijd lastig om een goede camping in de buurt van een grote stad te vinden. Onderstaande campings vinden wij een bezoekje waard.
Camping Les Pins Maritimes
Deze camping is de afgelopen jaren grondig gemoderniseerd. Het is geen bijzonder luxe camping, maar netjes en klantvriendelijk. Zeer groot pluspunt is dat je zo naar het prachtige strand wandelt.
Camping Lou Cigalon
Ondanks de perfecte ligging is deze camping nog relatief onbekend bij het Nederlandse publiek. De camping is een echte familiecamping. Rustig en gezellig. En ligt direct aan zee!
Camping International
Camping International ligt net iets verder van Marseille af dan de andere 2 campings, maar is zeker het vermelden waard. Deze camping bevindt zich namelijk op het kleine schiereiland Giens-Hyères. Prachtige witte zandstranden en het romantische dorpje Giens maken dit een pracht plekje.
 

KORTING

Maak gebruik van de Lente Sale van Canvas Holiday en boek een accommodatie met EXTRA KORTING.
vroegboekkorting campings zuid frankrijk