De mooiste campings in de omgeving van Annecy? Wij zetten ze voor u op een rijtje! Van luxe 5 sterren camping tot gezellige familiecamping. Tussen Geneve en Chambéry, omgeven door bergen, ligt het meer van Annecy. Het is een heerlijke vakantiebestemming. De omgeving oogt door de hoge bergen indrukwekkend. Al sinds het begin van de 19e eeuw komen toeristen uit alle landen naar het meer van Annecy om er hun vakantie door te brengen.

Historie Annecy

Ongeveer 18.000 jaar geleden is het meer van Annecy ontstaan uit smeltwater. Aan het einde van de laatste ijstijd vulde het dal bij Annecy zich met smeltwater uit de Alpen met het prachtige meer van Annecy als gevolg. Diverse kleine beekjes in de omgeving vinden tegenwoordig hun weg naar het meer. Daarnaast wordt het meer van Annecy ook gevoed door de krachtige bron Boubioz op een kleine 81 meter diepte in het noordwesten van het meer.

Campings meer van Annecy

In de directe omgeving van het meer van Annecy, met een omtrek van 38km, bevinden zich veel campings. Je kunt er heerlijk de vakantie doorbrengen met het hele gezin. Het meer van Annecy is een kindvriendelijke omgeving en je kunt er fantastisch watersporten.

Tip!

Begin augustus vindt het jaarlijkse meerfeest plaats. Er wordt dan vuurwerk afgestoken boven het meer.

Beste campings

Dit vinden wij de beste campings:

Camping La Nublière aan het meer van Annecy

Prachtige 4 sterren familiecamping aan het meer van Annecy.
Bekijk Camping La Nublière

Camping Columbiere Annecy

Deze camping heeft een heerlijk waterparadijs. Mooie 4 sterren camping.
Bekijk Camping Columbiere Annecy