De mooiste campings in de omgeving van Marseille? Wij zetten ze voor u op een rijtje! Van luxe 5 sterren camping tot gezellige familiecamping. Marseille is een behoorlijk grote stad; de 5e grootste van Frankrijk. De stad is vooral bekend vanwege de grote haven, het heerlijke klimaat en dient voor veel Parijzenaren als buitenverblijf. Met de komst van de TGV is de verbinding tussen Parijs en Marseille aanzienlijk verbeterd. In 2013 zal Marseille een jaar lang bekend staan als culturele hoofdstad van Europa. In voorbereiding hierop worden veel gebouwen en de infrastructuur gerenoveerd.

Historie Marseille

De haven heeft altijd een centrale rol gespeeld in de geschiedenis van Marseille. Het was een belangrijke schakel in de handel tussen de landen omtrent de Middellandse Zee en West Europa. Ook bood de stad toegang tot de Noord Afrikaanse koloniën van Frankrijk.

Vieux Port

De moderne haven is niet heel bijzonder om te zien. De oude haven, de vieux port, is een pittoresk haventje met een goede sfeer.

Notre Dame de la Garde

Dit is een basiliek met een toren van 162 meter hoog. De basiliek staat aan de zuidkant van de Vieux Port en dient als beschermheilige voor de zeevaarders.

Hotel de Cabre

Het oudste huis van Marseille bevindt zich eveneens vlakbij de oude haven. Het huisje stamt ui 1535 en dat is te zien!

Abdij Saint-Victor

1535 lijkt heel lang geleden, maar in Marseille staat een bouwwerk dat nog veel ouder is. De abdij werd gebouwd in de 5e eeuw. Tot 1739 diende het als klooster.

Strade Velodrome

Dit is de thuisbasis van voetbalclub L’Olympique Marseille.

Palais Longchamps

Ter ere van de opening van het kanaal werd dit paleis gebouwd. Voor de viering van een feestje is het wat aan de grote kant. Gelukkig weet men tegenwoordig wel raad met de ruimte. Het gebouw biedt onderdak aan musea. De achtertuin is omgetoverd in een prachtig park.

Campings in en rond Marseille

Het is altijd lastig om een goede camping in de buurt van een grote stad te vinden. Onderstaande campings vinden wij een bezoekje waard.

Camping Mas de Pierredon Marseille

Ongebeer 50 kilometer van Marseille ligt deze camping met zwemparadijs. Vlakbij de Middellandse Zee!

Camping Domaine de la Sainte Baume Marseille

Nog dichterbij, op slechts 40 kilometer van Marseille ligt deze prachtige camping. Het is een echte familiecamping met maar liefst 3 zwembaden. Op slechts 30 kilometer van Cassis waar fraaie baaitjes en stranden te vinden zijn.