De mooiste campings in de omgeving van Avignon? Wij zetten ze voor u op een rijtje! Van luxe 5 sterren camping tot gezellige familiecamping. Avignon is een stad diep in Zuid Frankrijk. Avignon vormt met Montpellier en Marseille een driehoek in het zonnige Zuid Frankrijk. De streek is zeer populair als vakantiebestemming. Er zijn dan ook veel campings in de buurt te vinden.

Pont d’Avignon

Pont d’Avignon is natuurlijk waar iedereen gelijk aan denkt bij Avignon. Het bekende liedje heeft voor veel bekendheid gezorgd. Eigenlijk heet de brug over de rivier de Rhone geen Pont d’Avignon, maar Pont Saint Benezet. Die heilige is mooi van zijn naam beroofd, vrijwel iedereen kent de brug tegenwoordig als Pont d’Avignon. Onder één van de bogen was vroeger een café waar veel gedanst werd. Hier is dan ook het liedje op gebaseerd (en zou dus eigenlijk dansen onder de brug moeten zijn ipv op de brug…). De brug is in de 12e eeuw gebouwd en was oorspronkelijk 899 meter lang en telde 22 bogen. Door de eeuwen heen is de brug vaak door overstromingen beschadigd. Sinds de 17e eeuw wordt de brug niet meer hersteld. Daardoor zijn er nu nog maar een paar van de oorspronkelijke bogen te bewonderen.

Stadsmuur

De stadsmuur van Avignon is nog steeds te bezichtigen. De muur is 4,2 km lang en heeft maar liefst 7 poorten.

Paleis des Papes

In 1309 werden de pausen uit Rome verbannen. Ze hebben hun heil toen gezocht in Avignon. Daar lieten ze een zeer imposant paleis bouwen. Het is een enorm gotisch bouwwerk van 15.000 km2. Het complex heeft 12 torens en beschikt over 2 binnenplaatsen.

Unesco

Sinds 1995 staan het historische centrum van Avignon en het pauselijk paleis op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Theaterfestival

Elk jaar in juli vindt het druk bezochte theaterfestival plaats in Avignon. Grote nationale en internationale producties worden in de stad getoond. Ook lokale, kleine initiatieven, zijn overal in de stad of op straat te bezoeken. Hoogtepunt van het festival is de vertoning van een productie op de binnenplaats van het pauselijk paleis. Geen zin in drukte? Dan kun je Avignon in juli beter mijden.

Campings Avignon

In Avignon en omgeving zijn veel campings. Door het lekkere weer en de nabijheid van cultuur, natuur en zee is het een populair gebied. Tijdens het theaterfestival is het erg druk en is het vaak lastig om plek op een camping in de omgeving te bemachtigen. Reserveren is dan zeker aan te raden. Hieronder staan onze favoriete plekjes.

Camping Demeures du Ventoux Avignon

Sfeervol niet al te groot vakantiepark op ongeveerr 35 kilometer van Avignon.
Bekijk Camping Demeures du Ventoux Avignon

Camping Lodges en Provence Avignon

Hele leuke lodges op ongeveer 50 kilometer van Avignon.
Bekijk Lodges en Provence Avignon