De mooiste campings in de omgeving van Saint Tropez? Wij zetten ze voor u op een rijtje! Van luxe 5 sterren camping tot gezellige familiecamping. Saint Tropez staat bekend als een mondaine kustplaats. En dat is absoluut waar. Rijke popsterren, acteurs en royals worden nogal eens in de badplaats gespot. Maar het is ook een authentiek vissersdorpje.

Historie Saint Tropez

Van oudsher is het een dorpje waar veel schilders naartoe kwamen om hun talent aan het witte doek toe te vertrouwen. In het museum van Saint Tropez kunt u nog werk van Matisse bewonderen.

Toeristen

Het is ongelooflijk maar er wonen maar 6000 inwoners in Saint Tropez. Dat is in schril contrast met het toeristenaantal. Saint Tropez krijgt jaarlijks 5 miljoen bezoekers!

Citadel

De oude Citadel van de stad kunt u bezoeken. Het bouwwerk stamt uit de 16e eeuw.

Jachthaven

Maar wat veel bezoeker eigenlijk veel interessanter vinden, is de jachthaven. Hier kunt u de mooiste en duurste jachten bewonderen. Diverse bekende sterren, zoals Jack Nicholson, Beyonze en Paris Hilton zijn in de haven van Saint Tropez gezien.

Mole du Portalet

Vanaf deze pier heeft u een prachtig uitzicht over de bergen in het achterland.

Strand

Uiteraard kunt u heerlijk van zon, zee en strand genieten in Saint Tropez. Er zijn diverse strandjes zoals Tahiti en Moorea beach. Handig om te weten: Blouch is een naaktstrand.

Brigitte Bardot

De Franse seksbom (uit de tijd van Marilyn Monroe) Brigitte Bardot heeft een luxe villa, La Madraque, in de badplaats.

Campings in Saint Tropez

Wat erg leuk is om tijdens het heilige festival te gaan kamperen in Saint Tropez. Het festival vindt jaarlijks plaats van 16 t/m 18 mei. Ben je op tijd met reserveren dan is er vast nog wel een plekje vrij op één van de beste en mooiste campings in de omgeving.

Camping Le Clos Bonaventure Saint Tropez

Deze camping ligt op slechts 700 meter van de haven van Saint Topez. Wat wil je nog meer? Ook heerlijk voor de kids.
Bekijk Camping Le Clos Bonaventure Saint Tropeze