Voordat u een camping gaat zoeken in Zuid Frankrijk, wilt u natuurlijk meer over de omgeving te weten komen. Als u gaat kamperen, waar kunt u dan het beste naartoe gaan. De Provence biedt veel kampeer mogelijkheden en is een prachtige streek voor natuurliefhebbers die van ongerepte natuur houden.

De Provence

De Provence is een streek in Zuid Frankrijk ten zuiden van de Alpen en ten noorden van de Cote d’Azur. In het westen stroomt de rivier de Rhône en in het oosten grenst het gebied aan Italië.

Een reliëf landschap

Het landschap wordt gekenmerkt door veel hoogteverschil. Heuvels en bergen met uitgestrekte vlakten. Mooie alpenweiden met schattige kleine bloemetjes.

Lavendel

In de lager gelegen gedeelten van de Provence kun je verrast worden door de aangename geur van lavendel. Het geurige kruid groeit in grote getale in de streek.

Ongerepte natuur

Cultuur is er ook maar. Maar de ongerepte natuur is toch wel echt waarvoor je naar de Provence komt. De bergrivieren Vas en Cians hebben door de eeuwen heen diepe koven uitgeslepen.

Grand Canyon du Verdon

De meest spectaculaire bezienswaardigheid is toch wel een kloof van maar liefst 700 meter diepte. De kloof wordt de Grand Canyon du Verdon genoemd en na de Grand Canyon in Amerika de diepste ter wereld. De canyon heeft een lengte van 21 km en loopt van Aiguines tot Point Sublime.

Lac d’Allos

Het is een streek van uiterste. Ook het grootste natuurlijke bergmeer van Europa kunt u in de Provence vinden; het Lac d’Allos op een hoogte 2228 meter.

Campings Provence

Elk jaar weer kiezen veel toeristen voor de Provence als vakantiebestemming. De wonderschone natuur maakt van de Provence de ideale streek om lekker te kamperen. Er zijn veel campings, zowel grote als kleine natuur campings. Onze favoriete bestemmingen: