Ben je op zoek naar een camping bij Bordeaux. Wij selecteerden enkele prachtige campings voor u. Bordeaux is een bijzondere stad in Zuid Frankrijk.

Port de la Lune

De bijnaam van Bordeaux is Port de la Lune, dat maanhaven betekent. Het verwijst naar de rivier de Garonne die de stad in tweeën deelt. Dit deel van de stad in 2007 uitgeroepen door Unesco als werelderfgoed.

Wijn

De omgeving van Bordeaux is uitermate geschikt voor de wijnbouw. Op de linkeroever is de grond een beetje moerassig. Hier vind je de wijnstreken Medoc, Graves en Sauternes. Op de andere oever bestaat de ondergrond uit kalksteen. Dit soort voor een druif met een heel eigen karakter. De wijnstreken Entre Deux Mers, Pomerol en Saint- Emilion liggen aan deze kant van Bordeaux.

Architectuur

Bordeaux heeft een rijk verleden. Veel architectuur is herkenbaar aan de duidelijk classicistische stijl. Deze stroming uit 18e en 19e eeuw heeft veel kenmerken van de Griekse en Romeinse bouwstijlen uit de oudheid. De prachtige gebouwen laten zien dat Bordeaux vroeger een rijke en levendige stad was. Tegenwoordig is het er erg rustig en is de economie lang niet meer zo levendig als die ooit was…

Grensstad

Bordeaux is een grensstad, zowel qua geografie als klimatologisch. De stad bevindt zich op de scheiding tussen Noord en Zuid Frankrijk. Zuid Frankrijk kent een heel ander klimaat dan Noord Frankrijk en Bordeaux heeft beide petten op. Soms is het er heerlijk, maar het kan er ook net zo stormen als in Normandië.

Bourgondisch

Wat je in Bordeaux geweldig kunt, is eten en drinken. De Franse keuken is er goed vertegenwoordigt en daar hoort natuurlijk een heerlijk Bordeaux wijntje bij!

Campings in Bordeaux

In de omgeving van Bordeaux kun je prima kamperen. Zeker richting de kust zijn veel campings. Maar ook in de wijnstreken bevinden zich mooie campings. Lekker in de natuur kamperen en ’s middags de wijnhuizen langs om wijntjes te proeven. Als dat geen pracht vakantie is…

Camping Atlantic Club Montalivet

Gelegen aan de Atlantische Oceaan vlakbij Bordeaux. Onze nummer 1 camping bij Bordeaux!

Camping Le Vivier Bordeaux

Op ongeveer 90 kilometer van Bordeaux gelegen. Hele leuke familiecamping.

CCamping La Clairière

Op weg naar Bordeaux is dit een erg leuke tussenstop!