Zuid Frankrijk staat bekend om haar heerlijke klimaat. Zuid Frankrijk is echter groot en er zijn dan ook wel wat verschillen.

Klimaat Cote d'Azur

De Cote d'Azur heeft het zonnigste klimaat van heel Zuid Frankrijk. Hier is het werkelijk goed toeven. Vooral in de maanden juni t/m augustus is het erg warm. Dicht bij de Middellandse Zee zorgt een zee windje voor de broodnodige afkoeling.

Klimaat Alpen

De Alpen kennen een bergklimaat. Dit houdt in dat de winters erg koud zijn. In de zomer schijnt de zon veel, maar de temperatuur is over het algemeen lager dan in de rest van Zuid Frankrijk. Verder zijn de Alpen erg mooi groen en dat is niet zonder regen. Er valt regelmatig een buitje.

Klimaat Westkust

De Atlantische kust heeft een zeeklimaat. Milde winters en ook zomers is temperatuur hier lager dan in bijvoorbeeld de Cote d'Azur. Dat komt voornamelijk door de wind. Aan de westkust waait het eigenlijk altijd wel. Dat zorgt niet alleen voor heerlijke verkoeling. Het zorgt ook voor hoge golfen. De westkust van Zuid Frankrijk is een waar surfparadijs.

Mistral

De mistral is een harde wind vanaf het Centraal Massief en kan Zuid Frankrijk soms teisteren. Het weer kan dan echt omslaan. De temperatuur zakt en de harde koele wind gaat vaak gepaard met regen.

Meeste kans op zon

In de maanden juni t/m augustus laat de zon zich het meeste zien. Vooral juli is in Zuid Frankrijk erg zonzeker.De temperatuur kan in die maand flink boven de 30 graden uitkomen.

UV

Van mei t/m augustus is het oppassen geblazen in Zuid Frankrijk. Voor deze maanden geldt een UV index van 6 tot 8. Goed smeren dus!