Er zijn zeker wel campings in de Cote d’Azur aan het strand, maar niet zoveel als in de rest van Zuid Frankrijk. Deze streek kenmerkt zich vooral door luxe. Het is een wereld van zien en gezien worden. Toeristen overnachten meestal in hotels of vakantiehuizen. Veel rijke buitenlanders zijn de afgelopen decennia eigenaar geworden van een vakantiehuis in de Cote d’Azur.

Luxe en welvaart

Als je van zeilen houdt, is de Franse Riviera een ideale vakantiebestemming. De steden aan de Middellandse Zee hebben prachtige havens en vaak een bruisend uitgaansleven. Vakantiegangers die van rust en pure natuur houden, kunnen beter een andere vakantiebestemming uitzoeken. De Cote d’Azur is meer voor de mondaine toerist.

Geografische contrasten

Bij de Cote d’Azur denk je gelijk aan stranden en chique steden als Cannes en Nice. Maar de streek heeft ook hele mooie bossen, plateau’s, bergtoppen en prachtige valleien. De kust wordt gedomineerd door kronkel weggetjes, baaien met stranden en schitterende rotsformaties. Meer landinwaarts vind je de voorlopers van Alpen met dichte bossen aan de voet van het gebergte. Naarmate de heuvels in hoogte toenemen, verandert de vegetatie en zijn er meer open velden zichtbaar met mooie bloemen.

Monaco

Het kleine staatje Monaco kun je vanaf de Cote d’Azur gemakkelijk bezoeken. Het is op het Vaticaan na de kleinste staat ter wereld. Met nog geen 2 vierkante kilometer oppervlakte en 32.000 inwoners is het een erg druk bevolkt stukje land. Begin mei verandert jaarlijks de staat in een Formule 1 circuit.

Campings Cote d’Azur

De kwaliteit van veel campings aan de Cote d'Azur laat te wensen over. Er zijn wel mooie campings te vinden, maar die moet je net even weten. We hebben ze voor u op een rijtje gezet.