Een levendige en artistieke stad in Zuid Frankrijk dat is de beste omschrijving voor Montpellier. Het weer is er heerlijk en de stad bevindt zich vlakbij de zee en het strand. Benieuwd wat er te beleven is?

Universiteitsstad

Montpellier is een echte universiteitsstad. De universiteit werd in 1289 opgericht en is daarmee één van de oudste van het land.

Citadel van Montpellier

Na vele opstanden in de stad en omgeving werd de Citadel gebouwd in 1624 om de stad en haar inwoners voortaan beter te kunnen beschermen. Tegenwoordig is het een academische campus. In plaats van een klein studentenhok drie hoog achter in Amsterdam, woon je in een historisch gebouw uit 1624!

Arceaux

Les Arceaux is een aquaviaduct in Romeinse stijl uit 1772. Het historische gebouw met dubbele bogen, vervoerde water van de bron in de omgeving naar de stad. Tegenwoordig staat er nog 800 meter van het originele traject dat ooit 9 km lang was.

Musea

In Montpellier zijn diverse musea zoals het Fabre, Languedocien, Vieux Montpellier, Fougan, Notre Dame des Tables, Atger, d’Anatomie en del’ Infanterie.

Kastelen

In de omgeving van Montpellier staan veel oude kastelen. Langs verschillende wandelroutes of als je bijvoorbeeld gaat mountainbiken kun je zomaar op een kasteeltje stuiten.

Campings Montpellier

Kamperen in de buurt van Montpellier is prachtig. Het biedt eigenlijk alles; rust en ruimte, natuur, heerlijk weer en veel cultuur.