Bij kamperen in Zuid Frankrijk denk je misschien niet gelijk aan de Pyreneeën. De meeste toeristen kiezen toch eerder voor de Dordogne, Ardeche of Provence. En dat is eigenlijk zonde, want de Pyreneeën zijn eigenlijk ideaal voor mensen die op zoek naar een mooie camping midden in de natuur.

Het gebergte

De Pyreneeën zijn maar liefst 430 km lang en vormen de grens tussen Frankrijk en Spanje. Een deel van de bergen is Franstalig en een deel in Spaans talig. Het kleine landje Andorra bevindt zich tussen de Franse en Spaanse grens in, aan de oostkant van de Pyreneeën.

Sporten

De Pyreneeën zijn ideaal voor actievelingen. Bent u sportief dan kunt u uw lol op. U kunt er wielrennen, wandelen, mountainbiken, kiten, bergbeklimmen en abseilen of parapenten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is parapenten eigenlijk helemaal niet eng. Het lijkt absoluut niet op parachute springen. Je hangt in de lucht dus hoogtevrees is niet handig, maar het gaat allemaal erg rustig. Je maakt gebruik van de thermiek en kunt vanuit de lucht genieten van een prachtig uitzicht. Een echte aanrader!

Trektochten

De Pyreneeën zijn bij uitstek geschikt voor wandeltochten. Je kunt met een rugzak en een tentje allerlei routes lopen. Wandelkaarten zijn beschikbaar bij de plaatselijke VVV. Zij kunnen ook assisteren bij het samenstellen van een route. Zo kunt u een gemakkelijke wandeling maken of een hele intensieve. Als u het vervelend vindt om met zware bepakking te lopen, zijn er ook mogelijkheden om uw bagage te laten vervoeren. U kunt ook voor een huttentocht kiezen. Dan overnacht u in herbergen langs de route. Dit is uiteraard wat minder vrijblijvend, maar het scheelt wel het gewicht van een tentje.

Andorra

Andorra is een klein landje midden in de Pyreneeën. Ooit was het een bufferstaat om de Moren buiten de deur te houden. Tegenwoordig is het vooral een belastingparadijs. Zowel in de zomer als in de winter komen er veel toeristen. Het is rustig en gemoedelijk met een prachtige natuur.

Campings Pyreneeën

U heeft in dit gebergte in Zuid Frankrijk een ruime keus aan campings. De beste campings vindt u in dit overzicht.