Heeft u van vrienden gehoord dat kamperen in Zuid Frankrijk prachtig is? Maar weet u nog niet precies naar welke streek u het liefste op vakantie gaat? De Ardeche is een zeer populaire vakantiebestemming. En is veel te zien en te beleven. Wie weet wordt het wel uw nieuwe vakantiebestemming.

Wat maakt de Ardeche bijzonder

De Ardeche is een streek in Zuid Frankrijk net ten zuiden van Lyon. De Ardeche staat bekend om haar natuurschoon. Prachtige grotten en rotsformaties die door de eeuwen heen zijn uitgeslepen dor de rivier maken dit landschap bijzonder.

Fietsen

De Ardeche is een prima gebied om heerlijk te fietsen. Door het hoogteverschil is een aardige conditie wel aan te raden. De routes zijn prachtig en u kunt aanzienlijk meer kilometers afleggen dan te voet, maar het landschap vraagt wel meer inspanning dan het platte Nederland.

Grottekeningen

In Organac kunt u in het Museum voor Prehistorie grottekeningen uit de omgeving van maar liefst 32.000 v. Ch. bewonderen.

Pont d’Arc

Pont d’Arc is inmiddels wereldberoemd. Het is een natuurlijke brug over de rivier de Ardeche op maar liefst 66 meter boven de grond. Dit natuurwonder is zeker een bezoekje waard.

Safaripark

In het safaripark bij Annonay hebben kun je allerlei wilde dieren bekijken. Maar liefst 800 verschillende dieren zijn vanuit de auto te bewonderen, zoals beren, bizons, leeuwen en nijlpaarden. De apen, giraffes, eekhoorntjes, robben en sneeuwpanters kunt u te voet bekijken.

Vulkaan

De vulkaan Ray Pic is adembenemend. Vanaf 60 meter hoogte klettert het water naar beneden. Een duizelingwekkende waterval met een prachtig azuurblauw bassin.

Campings Ardeche

In de Ardeche kunt u heerlijk kamperen. Veel campings staan aan de oever van de rivier. We hebben de campings in Zuid Frankrijk voor u op een rij gezet. Op de site Ardeche campings vindt u nog meer campings.