Zuid Frankrijk heeft zoveel moois te bieden. Maar hoe weet u nu waar de leuke campings zich bevinden? En valt er nog wat te beleven in de regio, want het zwembad op de camping bent u natuurlijk ook wel een keer beu.

Wat kenmerkt Rhone-Alpes

Rhone-Alpes is een regio in het oosten van Zuid Frankrijk. Het is een bestuurlijke regio met als hoofdstad Lyon. Als gebied heeft het veel te bieden; natuur, heerlijk eten en veel cultuur.

Bergen

De Alpen maken deel uit van de Rhone-Alpes. Ook in de zomer zijn de bergen prachtig. U kunt er heerlijk wandelen. De Mont Blanc is in de zomer te bewandelen. Op de gletsjer vindt u nog wat eeuwige sneeuw, maar voor de rest zijn de Alpen in de zomer vooral erg groen.

Water

Water vindt je Rhone-Alpes in vele vormen. Op de hoge bergen in de Alpen vindt je sneeuw en gletsjers. Meer richting het Zuiden en Westen tref je diverse beken, rivieren en meren. Zoek je een prettig meer om lekker aan te kamperen. Het meer van Annecy is een echte aanrader.

Campings Rhone-Alpes

Nieuwsgierig geworden naar de kampeermogelijkheden bij het meer van Annecy? We hebben een aantal favoriete campings in de Franse Alpen voor u geselecteerd.