Campings in de Languedoc Roussillon, in Zuid Frankrijk, zijn er voldoende. U vindt hier meer informatie over bij de campings. Wat er nog meer allemaal te doen en te zien is, vindt u op deze pagina.

De streek Languedoc Roussillon

Deze streek vindt u in diep in Zuid Frankrijk. De regio bevindt zich aan de kust met de Middellandse Zee. Aan de oostkant ligt de Cote d’Azur en in het zuiden grenst Languedoc Rousillon aan Spanje. Een deel van de Pyreneeën behoort officieel tot de Languedoc Roussillon.

Cevennen

De Cevennen maakt onderdeel uit van de Languedoc Roussillon. In het gebied ligt het natuurpark van de Cevennen. Het Nationaal park is maar liefst 913 vierkanten km groot en bevat diverse bezienswaardigheden zoals:

Gorges du Tarn

Dit is een kloof van 500 meter diepte in het Nationale park Cevennen.

L’Aven Armand

In het Nationale Park van Cevennen kunt u ook de deze 197 diepe druipsteengrot bezoeken.

Chaos de Montpellier-le-Vieux

Een prachtige rotsformatie met een enigszins vreemde naam. Verre van chaotisch is dit wondertje der natuur. Eveneens te bezichtigen in het Nationale Park.

Mooie kustlijn

Bent u liefhebber van zon, zee en strand? Dan is deze zuidelijke streek voor u een ideale vakantiebestemming. De kustlijn bedraagt 200 km. Het klimaat aan de Middellandse Zee is heerlijk. De stranden bestaan uit zand (dus geen stenen!) en het zeewater is zeker in de zomer aangenaam warm. Bekijk de mooiste campings van de Languedoc Roussillon.