In Zuid Frankrijk zijn veel campings. Volop kampeer mogelijkheden voor jong en oud. Maar Zuid Frankrijk is groot. Hoe weet je nu waar het leuk en gezellig is? Eén van de streken van Zuid Frankrijk is de Dordogne. Misschien is dit wel uw ideale vakantiebestemming.

Wat typeert de Dordogne

Net iets ten oosten van de stad Bordeaux in Zuid Frankrijk, ligt de streek de Dordogne. Het is een prachtige gebied. Meer dan 40% van het gebied is begroeid met dichte bossen. Door de Dordogne stroomt de rivier La Dordogne. De streek kent weinig industrie met heerlijk frisse lucht als gevolg.

De rivier

De rivier La Dordogne is maar liefst 490 km lang. En is daarmee één van de langste van Frankrijk. Het is een wilde rivier. Geen suf kanotochtje, maar een ware uitdaging voor wie het aandurft.

Kastelen

De Dordogne staat ook bekend om de enorme hoeveelheid kastelen die in het gebied te bewonderen zijn. Dankzij het groeiend aantal toeristen de afgelopen decennia zijn veel oude kastelen inmiddels gerenoveerd of gerestaureerd.

Wandeltochten

Het is een prachtig gebied om heerlijke wandelingen te maken. Lekker door de dichte bossen trekken. Vaak kom je dan op de mooiste plekjes; verlaten kastelen, prachtige vergezichten of ideale strandjes aan de rivier waar je een verfrissende duik kunt nemen in het heldere water van de rivier. In de Dordogne zijn veel wandelroutes uitgezet. Bij de plaatselijke VVV kunt u gedetailleerde wandelkaarten krijgen.

Antiekmarkten

Geliefd bij veel toeristen zijn de typisch Franse antiekmarkten. Informatie staat vaak afgebeeld op aanplakbiljetten. Ook kunnen ze u meer informatie verstrekken bij de plaatselijke VVV.

Campings Dordogne

In Zuid Frankrijk kunt u fantastische kamperen. Wij hebben een aantal campings voor u geselecteerd. U kunt ook de site Dordogne campings raadplegen.