De mooiste campings in de omgeving van Lyon? Wij zetten ze voor u op een rijtje! Van luxe 5 sterren camping tot gezellige familiecamping. Zuid Frankrijk begint zo ongeveer bij Lyon. In de omgeving treft u diverse mooie campings. De natuurgebieden in de omgeving zijn prachtig. De stad zelf is vrij groot en er is veel te doen. Voor de vakantiegangers die naar Lyon gaan, hebben we de bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Interpol

Het hoofdkantoor van Interpol is in Lyon gevestigd. Interpol ondersteunt het politieapparaat bij het voorkomen en bestrijden van criminaliteit. Hierbij draagt Interpol zorg voor informatie uitwisseling op internationaal gebied.

Rhone

De rivier heeft haar oorsprong in Zwitserland en stroomt langs de stad Lyon. Bij Lyon voegt de Saone zich bij de Rhone. Richting Avignon monden ook de Drome en de Ardeche uit in de rivier. De rivier die inmiddels behoorlijk breed is geworden en goed bevaarbaar is, stroomt verder zuidwaarts en mondt uiteindelijk uit in de Middellandse Zee.

Zijde

Van Oudsher is Lyon een industriestad waar veel zijde werd bewerkt.

Heuvels

Vanaf de twee heuvels die de stad omringen, is het uitzicht over Lyon prachtig. De heuvel Fourviere heeft als bijnaam de biddende berg vanwege de mooie basiliek die op de heuvel staat. De andere heuvel, de Croix-Rousse, staat bekend als de werkende berg. Op deze heuvel staan oude arbeidershuisjes waar vroeger zijde werd bewerkt.

Place de Bellecour

Dit grote plein is maar liefst 310 meter bij 200 meter lang. Het is een levendig plein. In de zomer worden er allerlei evenementen en concerten gegeven. Op vrijdag kun je meedoen met een skatetour door de stad die vanaf het plein vertrekt. In de winter plaatsen ze een ijsbaan en een reuzenrad op het plein. Midden op het plein staat een standbeeld van Lodewijk XIV. Gezien de omvang van het imposante plein doet het standbeeld wat klein aan. Dat maakt het geheel ook wel weer grappig. Lodewijk XIV was immers maar een klein mannetje…

Haute cuisine

In Lyon kun je heerlijk eten. De stad biedt diverse goede eetgelegenheden. De invloed van de Franse top kok Paul Bocuse is nog merkbaar. En bij zo’n heerlijk maaltje hoort natuurlijk een wijntje uit de streek. Wat dacht u van een mooie Beaujolais of een lekkere Cote du Rhone?

Tablet Lyon

In het Romeinse museum Gallo van Fourviere kunt u het tablet van Lyon uit het jaar 48 bezichtigen. Op het tablet staat een toespraak van de Romeinse keizer Claudius. Claudius hield een politiek gevoelig pleidooi om Galliërs toe te laten tot de Romeinse senaat.

Campings Lyon

In de omgeving van Lyon zijn diverse campings. Aan de rivieren de Rhone en de Saone is het goed toeven. Ook meer richting het binnenland zijn veel kampeermogelijkheden. Campings aan de rand van de stad zijn er ook. Uiteraard heb je daar wat minder rust en ruimte. Onze favoriete campings in de omgeving van Lyon zijn:

Camping Lyon Champe de Ete

Deze camping is gelegen op 95 kilometer ten noorden van Lyon. Prima als tussenstop maar ook als eindbestemming!

Kanopee Village

Deze camping is gelegen op 35 kilometer ten noorden van Lyon. Prachtige glijbanen!

La Plaine Tonique

Deze camping is gelegen op 96 kilometer ten noordoosten van Lyon. Gelegen bij prachtige meren!

Domaine de Louvarel Bourgogne

Deze camping is gelegen op ongeveer 100 kilometer noordelijk van Lyon. Gelegen aan het meer! Ideaal om even bij te tanken.

Les 3 Lacs du Soleil Franse Alpen

Deze camping is gelegen op 60 kilometer van Lyon. Direct aan het strand!